Close

De Brouwerij

Nadat Antoon Verheijen samen met zijn vrouw Ingrid het bedrijf Verheijen Verhuur (uiteenlopend van verhuur van winkelruimten tot kantoorpanden en van appartementen tot opslagruimten) tot een goed geoliede machine had gemaakt, volgde in 2012 een nieuwe uitdaging: een speciaalbierbrouwerij. Een al lang gekoesterde wens van het echtpaar en die droom moest nu maar eens werkelijkheid worden. Zo werd Speciaalbierbrouwerij Guiting geboren. Niet de eerste in Veghel, maar wel de enige brouwerij uit het dorp van de 21e eeuw.

Het hart van de brouwerij bevindt zich aan de Veghelse Gasthuisstraat. Hier wordt volop gebouwd aan een proefbrouwerij, een destilleerderij voor een rijke keuze aan likeuren en jenever, en een laboratorium. Ook in aanbouw is de winkel met proeflokaal, waar u tegen een kleine vergoeding kennis kunt maken met alles wat door Speciaalbierbrouwerij Guiting gebrouwen en gestookt zal worden. In 2013 zal in Gerolstein, gelegen in de Duitse Eifel, de bierbrouwerij verrijzen. Daar, niet ver van de Belgische grens, zal Speciaalbierbrouwerij Guiting ook de eigen ingrediënten verbouwen: de eigen hop voor het bier en een wijngaarde voor de wijnen. Speciaalbierbrouwerij Guiting verzorgt het product dus van A tot Z.

In november van dit jaar zal het eerste proefbrouwsel het licht zien: een amberkleurige pilsener, lichtzoet van smaak. Daarna zullen in rap tempo nieuwe recepten volgen: divers en vernieuwend, van donkere bieren tot blonde bieren, uiteindelijk wel twaalf verschillende soorten. Met deze recepten hoopt Speciaalbierbrouwerij Guiting niet alleen de Nederlandse, maar ook de Belgische en Duitse markt te veroveren.

Zodra de bouw voltooid is, bent u van harte welkom eens een bezoek te brengen aan het proeflokaal om kennis te maken met de enige bierbrouwerij die Veghel rijk is!

 

 

 

Ingredients